Stäng X

Stäng X

Lite om Rödtottarnas Kennel

Jag som har Rödtottarnas kennel heter Erika Wang och bor med min sambo Jonas, våra tre barn Kerstin, Britta och Olle och våra tre hundar i Kungälv.

Jag fick min första hund, en Cavalier King Charles Spaniel ”Kickan” 1994. Först hade jag passat Kickan i ca fyra år nästan varje dag, och när han som ägde Kickan skulle flytta frågade han mig om jag ville ha Kickan. Åh det var klart jag ville! Det var den bästa dagen i mitt liv när jag fick min älskade vovve.  Kickan var med mig vart jag än var. Hon var med mig på skolan i Töreboda ”Sötåsen” när jag läste till  djurvårdare. Vi testade på lydnad och agility, fast hon ville inte lika mycket som jag ville.  Kickan blev 14 år gammal.

Eftersom Kickan inte ville lika mycket som jag så hade jag siktet inställt på en hund med mycket mer arbetsvilja och då föll jag för rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever även kallad tollare. Efter mycket letade så hittade jag Agrosofens kennel och därifrån fick jag min underbara” Juni” Agrosofens sockertoppa. Med Juni har jag tävlat i jakt, i lydnad och i bruks. Hon är en hund som är med på allt du hittar på. Med åren har hon hunnit bli lydnads champion, uppflyttad till högre klass spår och fått ett tredje pris i elitklass tollingjaktprov. Juni har även ett första pris i nybörjar klass retriverjaktprov. Läs gärna mer på Junis egna sida.

Under hösten 2010 gick jag skk uppfödarutbildning. När Annika frågade om hon fick låna in Juni för en kull tänkte jag att det var ett fantstiskt sätt att lära mig mer på. Så under hösten 2011 föddes det sex valpar! I denna kull föddes även min lilla Tya. Det var en fantastisk rolig tid. Tack Annika!

”Tya” Agrosofens sockersöta. Tya är en helt underbar hund  med stor samarbetsvilja, motor och tillgivenhet, men hon har också en kanon bra på- och avknapp. Är det jobb som gäller så är det fullt ös. Trots att Tya inte är så gammal än så har vi hunnit med en del. Mer om Tya kan ni läsa om på hennes sida.

Avelsmål:

Föda upp friska, sociala och mentalt stabila tollare med stor apporteringslust, samarbetsvilja och uthållighet, men också med en bra på- och avknapp. Självklart skall dom också fungera som familjehundar. Kenneln använder enbart avelsdjur med jaktmeriter eftersom tollaren är en jakthund och dom jaktliga egenskaperna bör bevaras. Men självklart kan man göra andra saker med sin tollare. Tollaren är en allroundhund.  Jag använder enbart avelsdjur där jag själv skulle kunna tänka mig att behålla en valp ur.

Som uppfödare vill jag att man:

  • Röntgar höfter och armbågar runt 15-24 mån
  • BPH el MH

Vill du veta mer om tollare som ras, eller är intresserad av att köpa valp så hör gärna av dig!